info@marioz.gr | 2310512806

The Bit Player [Documentary]

MARIOZ.GR - Κατασκευή Eshop > Νέα & Άρθρα  > Documentary  > The Bit Player [Documentary]
The Bit Player

Με αφορμή τα 106 χρόνια από τη γέννηση του Claude Shannon σας προτείνουμε να δείτε το ντοκυμαντέρ ‘ The Bit Player ‘, παραγωγής 2018 και δημιουργίας Mark Levinson,  για τη ζωή και το έργο του Αμερικανού μαθηματικού, ηλεκτρολόγου μηχανικού, κρυπτογράφου και γνωστού ως ‘πατέρα της θεωρίας της πληροφορίας’.

If you value the fact that your iPhone can contact and call for you an Uber, and then place a phone call, and then text a friend, and then check your email, all of those things you owe to Claude Shannon and his work.

The Bit Player: Σε μια επιτυχημένη εργασία το 1948, ο Claude Shannon εισήγαγε την έννοια του “bit” και έθεσε τα θεμέλια για την εποχή της πληροφορίας. Οι ιδέες του κυματίζουν σχεδόν κάθε πτυχή της σύγχρονης ζωής, επηρεάζοντας ποικίλα πεδία όπως η επικοινωνία, η πληροφορική, η κρυπτογραφία, η νευροεπιστήμη, η τεχνητή νοημοσύνη, η κοσμολογία, η γλωσσολογία και η γενετική.

 

Η συνέντευξη έλαβε χώρα τη δεκαετία του 1980, και όπως θα παρακολουθήσετε ο Shannon ενδιαφερόταν περισσότερο να επιδείξει τα gadget που είχε κατασκευάσει – ρομπότ ζογκλέρ, μηχανή επίλυσης κύβου Rubik, φορητό υπολογιστή για να κερδίσεις στη ρουλέτα, μονόκυκλο χωρίς πετάλια, τρομπέτα που εκτοξεύει φλόγα – παρά αναπαράγοντας το παρελθόν.

 

Συνδυάζοντας σύγχρονες συνεντεύξεις, αρχειακό υλικό, κινούμενα σχέδια και διαλόγους που προέρχονται από συνεντεύξεις που έγιναν με τον ίδιο τον Shannon, το The Bit Player αφηγείται την ιστορία μιας ιδιοφυΐας που έφερε τεχνολογική επανάσταση στον κόσμο, αλλά δεν έχασε ποτέ την παιδική του περιέργεια.

The Bit Player