info@marioz.gr | 2310512806

Φιλοξενία σε Δίκτυο Παροχής Περιεχομένου (CDN)

Eάν έχετε απαιτήσεις για τη ταχύτητα του ιστότοπού σας και το έχετε -ήδη- βελτιστοποιήσει (smushed εικόνες, mined CSS και JavaScript, caching …), ήρθε η ώρα να σκεφτείτε για την εγγραφή σε ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου, ή CDN.

Τι είναι το CDN;

Με απλά λόγια, ένα CDN βοηθά να μειώσετε δραστικά την απόσταση μεταξύ του ιστοτόπου σας και των επισκεπτών του ιστοτόπου σας.

 

Έτσι, ανεξάρτητα από το πόσα μεγάλα αρχεία πολυμέσων, εικόνες ή σελίδες που έχετε στον ιστότοπό σας, ένα CDN επιτρέπει στους επισκέπτες σας να βιώνουν και να αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπό σας εξίσου γρήγορα, σαν να ήταν τοπικά.

 

Για ιστότοπους με μεγάλη επισκεψιμότητα και / ή με μεγάλο παγκόσμιο ακροατήριο, πρόκειται για τεράστια συμφωνία.

Αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα που χάνετε στο χρόνο φόρτωσης (και σε δυνητικά μετατραπείσα επιχείρηση) είναι εξαιρετικά πολύτιμα.

 

Αντί να απορρίψετε την εισαγωγή βίντεό ή να χάνετε χρόνο για να συμπιέσετε τα αρχεία εικόνας, μπορείτε να μεταβείτε σε ένα CDN hosting για να βελτιώσετε την απόδοση του ιστότοπού σας (καθώς και ασφάλεια, σταθερότητα και πολλά άλλα).

Στο παρακάτω διάγραμμα μπορούμε να δούμε λεπτομερώς την έννοια του πώς λειτουργεί ένα CDN .

Για παράδειγμα, βλέπετε το παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών μιας υπηρεσίας CDN.

 

Εάν ο ιστότοπός σας φιλοξενείται στις Η.Π.Α. και ο επισκέπτης είναι στην Ευρώπη, οι βαρύτερες εικόνες θα προβάλλονται από τα κέντρα δεδομένων της Ευρώπης.

 

Αντίθετα, εάν ο διακομιστής σας βρίσκεται στην Ευρώπη και η επισκεψιμότητά σας προέρχεται από τις ΗΠΑ, ένα από τα κέντρα δεδομένων στις ΗΠΑ θα χρησιμοποιηθεί για να εξυπηρετήσει το βαρύτερο περιεχόμενο.

CDN Hosting
CDN Hosting

Καθοριστικός παράγοντας στην ταχύτητα

Eκτός από τη φυσική θέση, το μέγεθος των πόρων είναι ένας άλλος καθοριστικός παράγοντας στην ταχύτητα.

 

Η ταχύτητα του ιστότοπού σας μπορεί να επηρεάσει κάτι περισσότερο από την εμπειρία του χρήστη και τις ROI μετατροπές στον ιστότοπό σας.

 

Είναι γνωστό ότι οι μηχανές αναζήτησης προσπαθούν να ταξινομήσουν συναφείς και υψηλής απόδοσης ιστότοπους με καλύτερη κατάταξη αναζήτησης.

Αν οι επισκέπτες εγκαταλείψουν το πλοίο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την είσοδο στον ιστότοπό σας ή αν το εργαλείο PageSpeed ​​Insights της Google θεωρεί ότι ο ιστότοπός σας δεν έχει απόδοση, θα μπορούσατε ενδεχομένως να χάσετε επισκεψιμότητα λόγω αμέλειας.

 

Επίσης, έχετε κατά νου ότι οι επισκέπτες θα συνεχίσουν να απαιτούν όλο και περισσότερο από τον ιστότοπό σας, ειδικά αφού έχετε καθιερώσει τον εαυτό σας ως αξιόπιστο εμπορικό σήμα.

Καθώς οι προσδοκίες τους αυξάνονται και καθώς ο ιστότοπός σας ασκεί μεγαλύτερη πίεση στο Internet (μαζί με όλους τους άλλους), η επένδυση σε ένα CDN θα ήταν μια έξυπνη κίνηση.

 

Σύμφωνα με το Statista (www.statista.com), η παγκόσμια διαδικτυακή κίνηση CDN προβλέπεται να φτάσει τα 252 exabytes το μήνα το 2020 – από 54 EB ανά μήνα που παρατηρήθηκε το 2017.

Πώς λειτουργεί το CDN;

Υπάρχουν τρία κύρια στοιχεία σε ένα CDN:

CDN Hosting

Αρχεία Iστοτόπου

Οι εικόνες, τα αρχεία θεμάτων, τα σενάρια, τα βίντεο και άλλα στατικά αρχεία πρέπει να είναι εύκολα και γρήγορα προσπελάσιμα όταν κάποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας. Αυτή είναι η απόσταση μεταξύ του επισκέπτη του ιστότοπού σας και εκείνων των αρχείων που συνήθως προκαλούν αργή φόρτωση του ιστότοπού σας.

CDN Hosting

Τράβηγμα Διευθύνσεων URL

Όταν εργάζεστε με ένα CDN, πρέπει να έχετε μια θέση από την οποία οι παγκόσμιοι διακομιστές μπορούν να δημιουργούν διπλότυπα των αρχείων σας. Αυτός ο κατάλογος αρχείων είναι γνωστός ως μια 'Pull URL'.

CDN Hosting

Edge Servers

Συνήθως, ο κεντρικός διακομιστής φιλοξενίας σας βρίσκεται σε μία ή δυο τοποθεσίες. Έτσι, όταν κάποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας, προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αρχεία από τη συγκεκριμένη τοποθεσία του συγκεκριμένου διακομιστή.

Ένα CDN, από την άλλη πλευρά, έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών.

 

Έτσι, όταν κάποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας που εκτελείται σε ένα CDN, μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία σας από μια τοποθεσία διακομιστή που βρίσκεται πλησιέστερα προς αυτά, αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα φόρτωσης σελίδας, καθώς υπάρχει μικρότερη απόσταση για την κάλυψη αυτών των αρχείων.

Ποια είναι τα οφέλη των CDNs;

Oι περισσότεροι συνδέουν τα CDNs με την αύξηση της ταχύτητας, παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά περισσότερα προνόμια που συνδέονται με αυτή την υπηρεσία.

Εμπειρία Χρήστη / Ταχύτητα

Η χρήση ενός CDN όχι μόνο βελτιώνει τους χρόνους φόρτωσης αλλά ταυτόχρονα σας επιτρέπει να χειρίζεστε περισσότερους επισκέπτες στον ιστότοπό σας.

Εάν ο ιστότοπός σας μπορεί να βιώσει ξαφνική και απροσδόκητη αύξηση της επισκεψιμότητας (πχ λόγω της μεγάλης απήχησης σε μια διαφημιστική καμπάνια που παραγματοποιείτε), ένα CDN θα μπορούσε να το έχει αποτρέψει.

Επιπλέον, η καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των μετατροπών κατά 7%. Φανταστείτε όλα αυτά τα χρήματα …!

Χρησιμοποιώντας ένα CDN και εξυπηρετώντας στατικά στοιχεία των επισκεπτών σας από τους διακομιστές που βρίσκονται πλησιέστερα σε αυτούς, θα σας βοηθήσει να δείτε μια τεράστια βελτίωση στους χρόνους φόρτωσης και τα ποσοστά εγκατάλειψης.

Έτσι, φυσικά, αν μπορείτε να μειώσετε το χρόνο φόρτωσης για τους επισκέπτες, τοπικούς ή παγκόσμιους, μπορείτε να βελτιώσετε την αντιληπτή εμπειρία τους χρήστη από το get-go.

Search Engine Optimisation - SEO

Οι μηχανές αναζήτησης δεν κατατάσσουν υψηλότερσ ορισμένες τοποθεσίες απλώς και μόνο επειδή το ”αισθάνονται”. Ο κύριος στόχος τους είναι να παρέχουν στους χρήστες τη διεξαγωγή αναζητήσεων στο διαδίκτυο με τα καλύτερα αποτελέσματα.

Σκεφτείτε με αυτό τον τρόπο: εάν η Google ξεκίνησε να κατευθύνει άτομα σε ιστότοπους που δεν ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις αναζήτησης ή που τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τον ιστότοπο επειδή χρειάστηκε πολύς χρόνος για να φορτώσουν, οι άνθρωποι αυτοί θα σταματούσαν να χρησιμοποιούν το Google και το Google θα έχανε δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Ανεξάρτητα από το πώς μπορεί να φαίνεται αυτό, οι μηχανές αναζήτησης είναι επιχειρήσεις που -ως μοναδικό στόχο έχουν να- προσφέρουν τα πιο σωστά αποτελέσματα. Έτσι, διασφαλίζοντας ότι ο ιστότοπός σας έχει βελτιστοποιηθεί με τους γρηγορότερους χρόνους φόρτωσης σε όλο τον κόσμο, θα συμβάλλετε επίσης στη βελτίωση του SEO σας .

Ασφάλεια & Ποιότητα

Τα CDNs προσφέρουν πρόσθετα επίπεδα ασφαλείας για να αποτρέψουν τις επιθέσεις DDoS, να διατηρήσουν τα δεδομένα ασφαλή και να επεξεργαστούν συναλλαγές με τους πελάτες.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα CDN βλέπουν τέτοια τεράστια ποσοστά υιοθεσίας αυτή τη στιγμή οφείλεται στην αυξανόμενη χρήση του βίντεο στο μάρκετινγκ, τις πωλήσεις, τα κοινωνικά και παντού στο διαδίκτυο.

Το βίντεο χρειάζεται περισσότερα recources, οπότε για να διατηρηθεί ο ιστότοπός σας γεμάτος με όλες τις εικόνες υψηλής ανάλυσης, βίντεο υψηλής απόδοσης και επιπλέον extras που επιθυμείτε, η συνεργασία με ένα παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών θα εξαλείψει αποτυχίες ή δυσκολίες φόρτωσης και σας επιτρέπει να παραδώσετε μια ποιοτική εμπειρία (User Experience – UX) σε όλους τους επισκέπτες.

Υποστήριξη

Στη MARIOZ.GR, το CDN σας παρέχει όλη την υποστήριξη που χρειάζεστε.

Aναλυτικά στοιχεία σχετικά με την απόδοση του ιστότοπού σας και πληροφορίες σχετικά με τις επικείμενες τάσεις ιστού που μπορεί να επηρεάσουν την εμπειρία του πελάτη.

Θέλετε βοήθεια σε περίπτωση που ένας πελάτης παραπονεθεί για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον ιστότοπό σας; Στη MARIOZ.GR σας προσφέρουμε 24/7 την υποστήριξη που χρειάζεστε.

ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ?

Οι σύμβουλοι της MARIOZ.GR θα σας παρέχουν την μέγιστη και αρτιότερη κάλυψη των αναγκών της ιστοσελίδας ή του e-Shop σας. Καλέστε Τώρα!