info@marioz.gr | 2310512806

Milton Glaser

To design is to communicate clearly by whatever means you can control or master
– Milton Glaser

Milton Glaser is an American graphic designer and founder of New York Magazine.

 

Milton Glaser – Wikipedia

 

Ο Milton Glaser ήταν ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και επιδραστικούς σχεδιαστές γραφικών και επικοινωνίας του 20ου αιώνα. Γεννημένος το 1929 στη Νέα Υόρκη, ο Glaser ήταν γνωστός για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του και τη συμβολή του στη δημιουργία ορισμένων από τα πιο αναγνωρίσιμα λογότυπα, ποστερ και εξώφυλλα περιοδικών στον κόσμο.

 

Από μικρή ηλικία, ο Γκλέιζερ έδειξε μια έντονη δημιουργική διάθεση και αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό του για να γίνει καλλιτέχνης. Σπούδασε στην Ακαδημία Τεχνών και Σχεδίου της Μανχάταν και αργότερα έλαβε μια υποτροφία για να σπουδάσει στο Παρίσι.

 

Το 1954, ο Γκλέιζερ ίδρυσε μαζί με άλλους σχεδιαστές το “Push Pin Studios”, ένα στούντιο σχεδίασης που είχε ως στόχο τη δημιουργία πρωτότυπων σχεδίων και αφισών. Η εταιρεία απέκτησε γρήγορα διεθνή αναγνώριση και αναγνωρίστηκε για την επαναστατική τεχνική των αναποδογυρισμένων χρωμάτων.

 

Ο Glaser ήταν επίσης γνωστός για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του σχεδιασμού περιοδικών και εφημερίδων, καθώς και για τη συνεισφορά του στη δημιουργία της Νέας Υόρκης ως ένας από τους κορυφαίους πολιτιστικούς προορισμούς στον κόσμο.

 

Ο Glaser ήταν ο δημιουργός του λογότυπου “I ❤️ NY”, που έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα λογότυπα στον κόσμο και ένα σύμβολο της πόλης της Νέας Υόρκης. Το συγκεκριμένο λογότυπο δημιουργήθηκε το 1977 ως μέρος μιας εκστρατείας της πόλης για την αύξηση του τουρισμού, και απέκτησε τεράστια δημοφιλία στα επόμενα χρόνια.

Milton Glaser
Milton Glaser
Milton Glaser