info@marioz.gr | 2310512806

The most productive programmers are those who reduce code bases. Programming is reminiscent of poetry, where compression can confer power!
– Clive Thompson

Adapted from “Coders: The Making of a New Tribe and the Remaking of the World,” by Clive Thompson | PENGUIN PRESS

 

Clive Thompson (journalist) – Wikipedia

 

Ο Clive Thompson είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους δημοσιογράφους της τεχνολογίας στην Αμερική. Με δεκαετίες εμπειρίας στη δημοσιογραφία και την τεχνολογία, ο Thompson έχει αποδείξει την ικανότητά του να ανακαλύπτει τις πιο σημαντικές τάσεις στη βιομηχανία της τεχνολογίας και να τις αναλύει για το ευρύ κοινό.

Ο Thompson εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι τεχνολογίες επηρεάζουν τη συμπεριφορά και την αντίληψή μας. Με την έρευνά του, έχει διευρύνει την κατανόησή μας για τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία μας επηρεάζεται από την ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Ένα από τα βασικά θέματα που αναλύει ο Thompson είναι η επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην κοινωνία μας. Στο βιβλίο του “Ο κόσμος ως δίχτυ”, αναλύει τον τρόπο με τον οποίο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας.

Ο Thompson έχει γράψει για θέματα όπως η ιστορία του διαδικτύου, οι κοινωνικές δικτυώσεις, οι τεχνολογίες φορητών συσκευών και ο ρόλος της τεχνολογίας στην κοινωνία. Με την επιδεξιότητά του να συνδυάζει πληροφορίες και αναλύσεις, ο Thompson έχει καταφέρει να παρουσιάζει τα πιο σημαντικά ζητήματα της τεχνολογίας με μια σαφή και κατανοητή γλώσσα.

Μερικά από τα πιο επιτυχημένα βιβλία του Thompson περιλαμβάνουν το “Smarter Than You Think: How Technology is Changing Our Minds for the Better” και το “Coders: The Making of a New Tribe and the Remaking of the World”. Τα βιβλία του αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία επηρεάζει την ανθρώπινη σκέψη και την κοινωνία συνολικά.

Clive Thompson