info@marioz.gr | 2310512806

Τα πιο δημοφιλή εργαλεία AI [infographic]

MARIOZ.GR - Κατασκευή Eshop > Νέα & Άρθρα  > AI (Artificial Intelligence)  > Τα πιο δημοφιλή εργαλεία AI [infographic]
Τα πιο δημοφιλή εργαλεία AI

Τα πιο δημοφιλή εργαλεία AI [infographic]

Τα πιο δημοφιλή εργαλεία AI [infographic]

 

Σήμερα αναφερόμαστε στα πιο δημοφιλή εργαλεία AI της τεχνητής νοημοσύνης η οποία ξεκίνησε το 2023, με μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLM) και γεννήτριες κειμένου σε εικόνα να τραβούν την προσοχή και τη φαντασία τόσο των τεχνολόγων όσο και των επενδυτών.

 

Παρόμοια με άλλες πρόσφατες καινοτόμες τεχνολογίες όπως το διαδίκτυο και το smartphone, το πρώιμο στάδιο του κύκλου υιοθέτησης τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη δει τη δημιουργία προϊόντων λογισμικού υψηλής χρήσης.

 

Αυτή η οπτικοποίηση με Τα πιο δημοφιλή εργαλεία AI προκύπτει από την αναφορά της σειράς Παγκόσμιας Πρόβλεψης για το 2024 του οργανισμού visualcapitalist.org χρησιμοποιεί δεδομένα από το Writerbuddy και το Coatue για την ταξινόμηση και την απεικόνιση των πιο δημοφιλών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης του 2023 μαζί με βασικούς πρόσφατους κύκλους υιοθέτησης τεχνολογίας και τα προϊόντα λογισμικού που τα καθόρισαν.

Οι ιστότοποι τεχνητής νοημοσύνης με τις περισσότερες επισκέψεις του 2023

 

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το ChatGPT, το προϊόν του OpenAI που πυροδότησε την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης στα τέλη του 2022, αναδείχθηκε ως το πιο δημοφιλές εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης από Τα πιο δημοφιλή εργαλεία AI του 2023.

 

Το ChatGPT κυριάρχησε στις επισκέψεις ιστού του κλάδου με περισσότερο από το 60% των επισκέψεων από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Αύγουστο του 2023, συγκεντρώνοντας 14,6 δισεκατομμύρια επισκέψεις στον ιστότοπό τους.

 

Μετά το ChatGPT ένα άλλο chatbot, το Character.AI , το οποίο αντί να είναι ένα μοναδικό LLM για γενικά ερωτήματα χρηστών και σχετικά με την παραγωγικότητα είναι μια συλλογή χαρακτήρων (γνωστοί και ως “παράγοντες διαλόγου”) με τους οποίους οι χρήστες μπορούν ελεύθερα να συνομιλούν. Αυτά κυμαίνονται από δημοφιλείς χαρακτήρες από τηλεοπτικές εκπομπές και βιντεοπαιχνίδια μέχρι προπονητές γνωριμιών και διαδραστικά παιχνίδια στρατηγικής και κειμένου.

 

AI ToolTotal Web Visits (Sept 2022 to Aug 2023)Share of Industry Total
ChatGPT14.6B60.2%
Character.AI3.8B15.8%
QuillBot1.1B4.7%
Midjourney500.4M2.1%
Hugging Face316.6M1.3%
Google Bard241.6M1.0%
NovelAI238.7M1.0%
CapCut203.8M0.8%
JanitorAI192.4M0.8%
CivitAI177.2M0.7%

 

Ένα άλλο εργαλείο γραφής, το QuillBot , ολοκληρώνει τα τρία πιο δημοφιλή διαδικτυακά προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης του 2023, με αυτά τα τρία κορυφαία συνολικά να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% των επισκέψεων σε ιστότοπους προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης άρα και Τα πιο δημοφιλή εργαλεία AI του 2023.

 

Εκτός από τα LLM, η κορυφαία εταιρεία δημιουργίας εικόνων AI Midjourney ήταν το τέταρτο πιο δημοφιλές εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης το 2023 και ακολουθείται από το Hugging Face , μια κοινότητα ανοιχτού κώδικα που διαθέτει εκατοντάδες μοναδικά μοντέλα AI που περιλαμβάνουν LLM, γεννήτριες εικόνων και άλλα ελεύθερα προσβάσιμα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

Δημιουργία λογισμικού σε κύκλους υιοθέτησης τεχνολογίας

 

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια της υιοθέτησής της, η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη δημιουργήσει εργαλεία που έχουν συγκεντρώσει δισεκατομμύρια επισκέψεις και χιλιάδες χρήστες που πληρώνουν για εκδόσεις premium προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης.

 

Η κυκλοφορία και η διάδοση προϊόντων λογισμικού είναι βασικός μοχλός για την υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών από τον χρήστη. Εφαρμογές όπως το Uber και το Airbnb βοήθησαν να οριστεί η χρησιμότητα των smartphone ως τεχνολογία, παρόμοια με αυτό που έκαναν οι πρώτοι ιστότοποι όπως το Google, το Amazon και το YouTube για το Διαδίκτυο.

 

Ενώ αυτό το πρώτο κύμα εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης είναι ήδη πέρα ​​από αυτό που θα μπορούσε να φανταστεί ο κόσμος ακόμη και πριν από μερικά χρόνια, καθώς η δημόσια υιοθέτηση του AI συνεχίζεται, θα δούμε ακόμη πιο ισχυρά και μοναδικά εργαλεία και προϊόντα AI.

Τα πιο δημοφιλή εργαλεία AI

Sharing is Caring!