info@marioz.gr | 2310512806

Η ιστορία του ChatGPT και των Generative AI Chatbots

MARIOZ.GR - Κατασκευή Eshop > Νέα & Άρθρα  > AI (Artificial Intelligence)  > Η ιστορία του ChatGPT και των Generative AI Chatbots
Η ιστορία του ChatGPT

Η ιστορία του ChatGPT και των Generative AI Chatbots

Η ιστορία του ChatGPT με ένα χρονοδιάγραμμα – από την κυκλοφορία του μέχρι να προσεγγίσει πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες, 1,6 δισεκατομμύρια επισκέψεις και να αποκτήσει 200 ​​προσθήκες.

Στα τέλη του 2022, το OpenAI παρουσίασε στον κόσμο το ChatGPT. Από την ημέρα κυκλοφορίας του, η ιστορία του ChatGPT δεν έχει δείξει σημαντικά σημάδια επιβράδυνσης στην ανάπτυξη νέων λειτουργιών ή στη διατήρηση του παγκόσμιου ενδιαφέροντος των χρηστών.

Η ιστορία του ChatGPT
Στιγμιότυπο οθόνης από το Similarweb Pro, Ιούνιος 2023

Συνεχίστε να διαβάζετε την ιστορία του ChatGPT με ένα χρονοδιάγραμμα εξελίξεων, από τις πρώτες δημοσιεύσεις του OpenAI για τα μοντέλα παραγωγής έως την απόκτηση 100 εκατομμυρίων χρηστών και 200 ​​προσθηκών.

H ιστορία του ChatGPT: Χρονοδιάγραμμα εξελίξεων

16 Ιουνίου 2016 – Το OpenAI δημοσίευσε έρευνα για παραγωγικά μοντέλα, που εκπαιδεύονται συλλέγοντας μια τεράστια ποσότητα δεδομένων σε έναν συγκεκριμένο τομέα, όπως εικόνες, προτάσεις ή ήχους, και στη συνέχεια διδάσκοντας το μοντέλο να δημιουργεί παρόμοια δεδομένα. ( OpenAI )

19 Σεπτεμβρίου 2019 – Το OpenAI δημοσίευσε έρευνα σχετικά με τη βελτίωση του μοντέλου γλώσσας GPT-2 με ανθρώπινες προτιμήσεις και σχόλια. ( OpenAI )

27 Ιανουαρίου 2022 – Το OpenAI δημοσίευσε έρευνα για μοντέλα InstructGPT, αδέρφια του ChatGPT, που δείχνουν βελτιωμένη ικανότητα παρακολούθησης εντολών, μειωμένη κατασκευή γεγονότων και μειωμένη τοξική απόδοση. ( OpenAI )

30 Νοεμβρίου 2022 – Το OpenAI παρουσίασε το ChatGPT χρησιμοποιώντας το GPT-3.5 ως μέρος μιας δωρεάν προεπισκόπησης έρευνας.

Η ιστορία του ChatGPT
Στιγμιότυπο οθόνης από το ChatGPT, Δεκέμβριος 2022

1 Φεβρουαρίου 2023 – Η OpenAI ανακοίνωσε το ChatGPT Plus , μια premium επιλογή συνδρομής για χρήστες ChatGPT που προσφέρει λιγότερο χρόνο διακοπής λειτουργίας και πρόσβαση σε νέες δυνατότητες.

Η ιστορία του ChatGPT
Στιγμιότυπο οθόνης από το ChatGPT, Φεβρουάριος 2023

Το ChatGPT έφτασε τους 100 εκατομμύρια χρήστες γρηγορότερα από το TikTok, που έκανε το ορόσημο σε εννέα μήνες, και το Instagram, που το έκανε σε δυόμισι χρόνια. ( Reuters )

7 Φεβρουαρίου 2023 – Η Microsoft ανακοίνωσε ότι λειτουργίες που υποστηρίζονται από ChatGPT έρχονται στο Bing .

22 Φεβρουαρίου 2023 – Η Microsoft κυκλοφόρησε τη συνομιλία Bing με τεχνητή νοημοσύνη για προεπισκόπηση σε κινητά.

1 Μαρτίου 2023 – Η OpenAI παρουσίασε το ChatGPT API για προγραμματιστές για να ενσωματώσουν τη λειτουργικότητα ChatGPT στις εφαρμογές τους. Οι πρώτοι χρήστες που υιοθέτησαν ήταν το My AI του SnapChat , το Quizlet Q-Chat, το Instacart και το Shop by Shopify.

14 Μαρτίου 2023 – Το OpenAI κυκλοφορεί το GPT-4 στο ChatGPT και στο Bing, το οποίο υπόσχεται καλύτερη αξιοπιστία, δημιουργικότητα και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

Η ιστορία του ChatGPT
Στιγμιότυπο οθόνης από το ChatGPT, Μάρτιος 2023

14 Μαρτίου 2023 – Η Anthropic κυκλοφόρησε το Claude , την εναλλακτική του ChatGPT.

20 Μαρτίου 2023 – Μια σημαντική διακοπή του ChatGPT επηρεάζει όλους τους χρήστες για αρκετές ώρες.

21 Μαρτίου 2023 – Η Google κυκλοφόρησε το Bard , την εναλλακτική του ChatGPT.

23 Μαρτίου 2023 – Το OpenAI άρχισε να κυκλοφορεί την υποστήριξη προσθήκης ChatGPT , συμπεριλαμβανομένου του Browsing και του Code Interpreter.

31 Μαρτίου 2023 – Η Ιταλία απαγόρευσε το ChatGPT για συλλογή προσωπικών δεδομένων και έλλειψη επαλήθευσης ηλικίας κατά την εγγραφή σε ένα σύστημα που μπορεί να παράγει επιβλαβές περιεχόμενο.

23 Απριλίου 2023 – Το OpenAI κυκλοφόρησε τις προσθήκες ChatGPT, το GPT-3.5 με περιήγηση και το GPT-4 με την περιήγηση στο ALPHA.

Η ιστορία του ChatGPT
Στιγμιότυπο οθόνης από το ChatGPT, Απρίλιος 2023

25 Απριλίου 2023 – Το OpenAI πρόσθεσε νέα στοιχεία ελέγχου δεδομένων ChatGPT που επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέγουν ποιες συνομιλίες περιλαμβάνει το OpenAI σε δεδομένα εκπαίδευσης για μελλοντικά μοντέλα GPT.

28 Απριλίου 2023 – Η ιταλική Garante δημοσίευσε μια δήλωση ότι η OpenAI ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της και ότι η υπηρεσία ChatGPT θα μπορούσε να συνεχιστεί στην Ιταλία .

15 Μαΐου – 2023 – Το OpenAI κυκλοφόρησε την εφαρμογή ChatGPT για iOS , επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο GPT-3.5. Οι χρήστες του ChatGPT Plus μπορούν να κάνουν εναλλαγή μεταξύ GPT-3.5 και GPT-4.

Η ιστορία του ChatGPT
Στιγμιότυπο οθόνης από το ChatGPT, Μάιος 2023

16 Μαΐου 2023 – Ο Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI, Sam Altman, εμφανίζεται σε μια ακρόαση της υποεπιτροπής της Γερουσίας σχετικά με την  Επίβλεψη της τεχνητής νοημοσύνης , όπου συζητά την ανάγκη ρύθμισης της τεχνητής νοημοσύνης που δεν επιβραδύνει την καινοτομία.

23 Μαΐου 2023 – Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Bing θα ενισχύει την περιήγηση στο web ChatGPT .

Η ιστορία του ChatGPT
Στιγμιότυπο οθόνης από το ChatGPT, Μάιος 2023

24 Μαΐου 2023 – Το Ερευνητικό Κέντρο Pew δημοσίευσε δεδομένα από μια έρευνα χρήσης ChatGPT που δείχνει ότι μόνο το 59% των Αμερικανών ενηλίκων γνωρίζει για το ChatGPT, ενώ μόνο το 14% το έχει δοκιμάσει.

25 Μαΐου 2023 – Η OpenAI, Inc. ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για τη χορήγηση δέκα επιχορηγήσεων 100.000 $ σε ερευνητές για την ανάπτυξη ενός δημοκρατικού συστήματος για τον καθορισμό κανόνων τεχνητής νοημοσύνης. ( OpenAI )

31 Μαΐου 2023 – Οι χρήστες του ChatGPT Plus μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 200 προσθήκες ChatGPT .

Η ιστορία του ChatGPT
Στιγμιότυπο οθόνης από το ChatGPT, Μάιος 2023

1 Ιουνίου 2023 – Η επισκεψιμότητα ChatGPT ξεπερνά τα ανταγωνιστικά chatbot τεχνητής νοημοσύνης τον Μάιο. ( Similarweb Pro )

Το μέλλον του ChatGPT και των εναλλακτικών Generative AI Chatbots

Τι επιφυλάσσει το μέλλον του ChatGPT; Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω.

  • Θα αποφασίσει η κυβέρνηση να ρυθμίσει την τεχνητή νοημοσύνη ; Εάν ναι, ποιος θα το χειριστεί, πώς θα δημιουργήσει νομοθεσία που να ταιριάζει με τις γρήγορες εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης και θα επηρεάσει η νομοθεσία την καινοτομία των μελλοντικών μοντέλων GPT;
  • Θα κερδίσει το OpenAI αγωγές εναντίον εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούνται ή θα επιβραδύνει την ανάπτυξη μελλοντικών μοντέλων εκπαίδευσης;
  • Θα δημιουργήσουν οι ανταγωνιστές εναλλακτικές λύσεις ChatGPT ή θα καταπνίξουν την καινοτομία οι κυβερνητικές ρυθμίσεις, ο φόβος της δικαστικής προσφυγής και το αυξημένο κόστος API ;

Η ιστορία του ChatGPT λοιπόν – θα συνεχίσει να γράφεται! … είμαστε ακόμη εν τη γεννέσει!

Sharing is Caring!