info@marioz.gr | 2310512806

10 Χρόνια μετά… [infographic]

MARIOZ.GR - Κατασκευή Eshop > Νέα & Άρθρα  > Infographic  > 10 Χρόνια μετά… [infographic]
10 Χρόνια μετά

10 Χρόνια μετά… [infographic]

10 Χρόνια μετά … Τα χρόνια από το 2008 μέχρι σήμερα τα βιώσαμε λίγο πολύ όλοι μας το ίδιο!

 

Η Ελλάδα πέρασε μια φουρτούνα που την έριξε στην ξέρα για αρκετό – έως μεγάλο – διάστημα.

 

10 Χρόνια μετά … Οδηγηθήκαμε να αναλύουμε τα λάθη πολιτικών επιλογών και προσώπων που είχαν καθιερωθεί ως δεδομένα εδώ και τέσσερις δεκαετίες, από τη μεταπολίτευση …

 

10 Χρόνια μετά … Επιστρέψαμε στη πελατειακή ψήφο του χρώματος και των δυναστειών, στείλαμε στο καλάθι των αχρήστων τυχάρπαστα κόμματα εξπρές και επιβραβεύσαμε την πολυφωνία στα έδρανα της Βουλής με νέα πρόσωπα και νέες ιδέες.

 

Στείλαμε στον αγύριστο συμμορίες δολοφόνων και τιμωρήσαμε την πολιτική έπαρση και αλαζονεία.

 

Όσο εμείς όμως είχαμε τα προβλήματα του περάσματος από την εφηβεία του πολιτικού μας συστήματος, στην ενηλικίωση του, το οποίο και ελπίζω να δούμε να πραγματώνεται τα αμέσως επόμενα χρόνια, ο πλανήτης δεν σταμάτησε να γυρίζει. Συνέχισε να εξελίσεται και να διαγράφει την σταθερά επιταχυνόμενη και αλματώδη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα της τεχνολογίας. Δυστυχώς, όχι όμως και του ανθρωποκεντρικού ιδεώδους το οποίο θα έπρεπε να υπηρετεί!

 

Δανειζόμενοι στατιστικά στοιχεία από το WIRED.UK δημιουργήσαμε ένα infographic στο οποίο παραθέτουμε κάποια από τα μεγάλα ‘άλματα’ (άλλοτε προς τα εμπρός και άλλοτε προς τα πίσω) της τελευταίας δεκαετίας 2009-2019, τα οποία μας κίνησαν το ενδιαφέρον και μας προξένησαν ανάμεικτα συναισθήματα.

10 Χρόνια μετά