info@marioz.gr | 2310512806

Isaac Asimov

I code for the same reason i breathe ... because if i didn't, i would die!
– Isaac Asimov

Isaac Asimov Paraphrased by marioz.gr

Isaac Asimov Original Quote: I write for the same reason I breathe – because if I didn’t, I would die.

 

Ισαάκ Ασίμωφ – Βικιπαίδεια

 

 

Ο Isaac Asimov ήταν ένας από τους σημαντικότερους επιστημονικούς συγγραφείς του 20ού αιώνα. Γεννημένος στη Ρωσία το 1920, μετανάστευσε με την οικογένειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1923. Ασχολήθηκε με τη φυσική και τη χημεία πριν ασχοληθεί με τη συγγραφή επιστημονικής φαντασίας. Από πολύ νεαρή ηλικία, έδειξε ταλέντο στη συγγραφή και στην επιστημονική φαντασία.

Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς συγγραφείς του είδους της επιστημονικής φαντασίας, καθώς και της ποπ κουλτούρας γενικότερα.

Αρχικά, ο Isaac Asimov ενδιαφερόταν για την χημεία και τη φυσική, αλλά στη συνέχεια επέκτεινε τα ενδιαφέροντά του στη λογοτεχνία. Το πρώτο του βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, με τίτλο “Η Ψυχοϊστορία”, δημοσιεύτηκε το 1951 και αποτέλεσε το πρώτο μέρος της σειράς “Ιστορία της Μελλοντικής Χρονιάς”. Η σειρά αυτή έγινε γρήγορα δημοφιλής και θεωρείται ένα από τα κορυφαία έργα του είδους.

Ο Ασίμοφ έγραψε περισσότερα από 500 βιβλία και δοκίμια, και είναι περισσότερο γνωστός για τις σειρές του βιβλίων “Foundation” και “Robot”. Τα βιβλία του συνήθως εξετάζουν τον ανθρώπινο πολιτισμό στο πλαίσιο επιστημονικών εξελίξεων και τεχνολογικών αλλαγών. Οι χαρακτήρες του είναι συχνά επιστήμονες και μηχανικοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με τον ηθικό και κοινωνικό αντίκτυπο των τεχνολογικών εξελίξεων.

Το πιο γνωστό έργο του είναι η σειρά βιβλίων “Η Ιστορία της Ρομποτικής”, η οποία παρουσιάζει μια μελλοντική κοινωνία όπου οι ρομπότ είναι πανταχού παρόντες και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ανθρώπινης ζωής.

Επιπλέον, ο Isaac Asimov έγραψε τη σειρά βιβλίων “Οι Ιστορίες της Αγάπης”, η οποία παρουσιάζει διάφορα θέματα που αφορούν την ανθρώπινη συμπεριφορά και τα συναισθήματα.

Isaac Asimov