info@marioz.gr | 2310512806

Προβλήματα στην αναβάθμιση WordPress έκδοση 5.5

MARIOZ.GR - Κατασκευή Eshop > Νέα & Άρθρα  > Web Development  > Προβλήματα στην αναβάθμιση WordPress έκδοση 5.5
αναβάθμιση Wordpress

Προβλήματα στην αναβάθμιση WordPress έκδοση 5.5

Η αναβάθμιση WordPress 5.5 “Eckstine” φέρνει πολλές εκπληκτικές αλλαγές στον πυρήνα. Η αφαίρεση του jQuery Migrate 1.x στο WP 5.5. ήταν ένα από τα προγραμματισμένα στάδια όσον αφορά την ενημέρωση της έκδοσης  jQuery του WordPress.

Παρά την ενημέρωση στους προγραμματιστές να ετοιμαστούν για αυτό το jQuery update τεστάροντας και ενημερώνοντας τον κώδικά τους, αυτή η αναβάθμιση εξακολουθεί να προκαλεί πολλούς πονοκεφάλους.

Η ενημέρωση της βιβλιοθήκης JavaScript έχει ουσιαστικά ‘σπάσει’ (break) πολλά πρόσθετα (plugins) όπως πχ: στο Yoast, το Social Warfare και ακόμη και το πρόσθετο του Classic WordPress Editor. Πολλοί χρήστες αυτών των δημοφιλών προσθηκών έχουν αναφέρει πολλά προβλήματα.

Τι άλλαξε στην αναβάθμιση WordPress 5.5 και ‘σπάει’ τους ιστότοπους;

 

Χιλιάδες εκδότες WordPress αντιμετωπίζουν προβλήματα επειδή η αναβάθμιση WordPress 5.5 αποστέλλεται χωρίς βιβλιοθήκη JavaScript που ονομάζεται jQuery Migrate.

 

Το jQuery Migrate είναι μια βιβλιοθήκη που λειτουργεί σαν γέφυρα για τη λειτουργία παλαιότερου κώδικα στο WordPress.

 

Ωστόσο, όταν οι εκδότες χρησιμοποιούν ένα παλαιότερο θέμα (theme), ιδιαίτερα ένα που δεν ενημερώνεται πλέον, τα ζητήματα συμβατότητας είναι μεγάλα με το WordPress 5.5.

 

Το WordPress 5.5 απενεργοποίησε το jQuery Migrate, ένα εργαλείο που το WordPress έχει συμπεριλάβει για πολλά χρόνια για να βοηθήσει τα plugins και τα θέματα με ξεπερασμένο κώδικα να λειτουργούν σωστά.

 

Απενεργοποιώντας το jQuery Migrate, πολλές ξεπερασμένες προσθήκες και θέματα δεν λειτουργούν πλέον σωστά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σπασμένους ιστότοπους.

Το jQuery Migrate είναι μια βιβλιοθήκη javascript που βοήθησε τους προγραμματιστές θεμάτων και προσθηκών να διατηρήσουν τη συμβατότητα του καταργημένου κώδικα jQuery.

 

Βασικά, το jQuery Migrate βοήθησε τον παλιό κώδικα να λειτουργεί σωστά στην τρέχουσα έκδοση jQuery και μετέπειτα. Το Query Migrate προοριζόταν να βοηθήσει τους προγραμματιστές κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου καθώς αντικαθιστούσαν τον κώδικά τους με έναν πιο σύγχρονο κώδικα (ή τον καταργούσαν εντελώς).

Οι παλαιότερες εκδόσεις του jQuery δεν υποστηρίζονται πλέον, επομένως είναι απαραίτητο για το WordPress να ενημερώσει τα πρότυπα κωδικοποίησης.

 

Καθώς το WordPress ετοιμάζεται να κάνει τη μετάβαση στην ενημέρωση στην πιο πρόσφατη υποστηριζόμενη έκδοση του jQuery, η κατάργηση του jQuery Migrate ήταν ένα απαραίτητο πρώτο βήμα για να βεβαιωθείτε ότι τα πρόσθετα και τα θέματα είναι ενημερωμένα και ότι δεν χρησιμοποιούν πλέον κωδικό που έχει καταργηθεί.

Με απλά λόγια: χρησιμοποιείτε μια προσθήκη ή ένα θέμα που έχει ξεπερασμένο κώδικα. Μετά την ενημέρωση στο WordPress 5.5, οι ξεπερασμένες προσθήκες (extensions) ή τα θέματα (themes) δεν θα λειτουργούν πλέον σωστά.

Σημείωση: Οι προσθήκες και τα θέματα με παρωχημένο κώδικα αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για τον ιστότοπό σας, οπότε είναι βέλτιστη πρακτική να μην χρησιμοποιείτε παλιές προσθήκες και θέματα που έχουν εγκαταλειφθεί από τους προγραμματιστές τους.

αναβάθμιση Wordpress

Εν κατακλείδι

 

Ως επί το πλείστον, η αναβάθμιση WordPress 5.5 είναι πολύ επιτυχημένη!

 

Αναβαθμίστηκαν: Ταχύτητα, αυτόματα updates, ασφάλεια και προσβασιμότητα.

 

Πέρασα μερικές ώρες εξετάζοντας τη λίστα πιθανών σφαλμάτων και εντυπωσιάστηκα από το έργο που έκανε η κοινότητα του WordPress για να ερευνήσει κάθε πρόβλημα.

 

Η ομάδα του WordPress κάνει μια καταπληκτική δουλειά!

 

Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με το WordPress 5.5 που έχουν επηρεάσει πιθανώς χιλιάδες websites. Αλλά αυτά τα προβλήματα είναι αρκετά εύκολο να επιλυθούν μόλις εντοπιστεί η αιτία. Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός των developers: Problem Solvers

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ιστοσελίδα σας WordPress; Χρειάζεστε άμεσα την αναβάθμιση της;

Για την αναβάθμιση και θωράκιση του wordpress website σας, το μόνο που πρέπει να κάνετε εσείς είναι να
επικοινωνήσετε μαζί μας! Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς!

6945.049785

Sharing is Caring!