info@marioz.gr | 2310512806

Video Marketing: Δημιουργείστε συναρπαστικά video!

MARIOZ.GR - Κατασκευή Eshop > Νέα & Άρθρα  > Promotional Video  > Video Marketing: Δημιουργείστε συναρπαστικά video!

Video Marketing: Δημιουργείστε συναρπαστικά video!

Video Μarketing: Γνωρίστε το πλήθος των υπηρεσιών μας μέσα απο ένα animation βίντεο!

 

Τι είναι video marketing, γιατί είναι τόσο αποτελεσματικό και ποια τα βασικά του οφέλη για τις ecommerce επιχειρήσεις και τα eshop;

 

Το μολύβι και το χαρτί είναι ένας πολύ καλός τρόπος επικοινωνίας, αλλά ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Καθώς η τεχνολογία έχει πάρει τον έλεγχο, οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να επικοινωνούμε έχουν γίνει πιο ποικιλόμορφοι. Πλατφόρμες όπως η Google, το YouTube και το Facebook κάνουν τον διαδικτυακό κόσμο πιο προσιτό από ποτέ. Το video marketing έχει γίνει πλέον βασικό συστατικό της διαδικτυακής επικοινωνίας.

Το ίντερνετ έχει διεισδύσει παντού. Έχει παγκόσμια εμβέλεια και αυτό μεταφράζεται σε δισεκατομμύρια συζητήσεις και δισεκατομμύρια ανθρώπους που μπορούν να προσεγγιστούν. Έτσι, κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι υπάρχουν άφθονοι πιθανοί πελάτες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μια τέτοια ευκαιρία πάντα γεννά ανταγωνισμό, ενώ για τους χρήστες-καταναλωτές υπάρχουν επίσης πολύ περισσότερες επιλογές. Η ικανότητα που διαθέτετε να μπορείτε να πείτε αποτελεσματικά την προσωπική ιστορία του brand σας αποτελεί ένα βασικό στοιχείο για να συντροφεύετε τους επισκέπτες σας σε όλο το customer journey τους και καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Τι είναι το video marketing;

 

Video marketing είναι η στρατηγική μέθοδος επικοινωνίας που χρησιμοποιεί βίντεο για να προωθήσει και να ενημερώσει το ενδιαφερόμενο κοινό για ένα brand, ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Πρόκειται για έναν πολύ πιο συναισθηματικό και διεγερτικό τρόπο επικοινωνίας και μια πιο ουσιώδη μέθοδος για τα brands να συνδεθούν με τους πελάτες τους και να τους κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με το Hubspot, video marketing είναι:

Η χρήση βίντεο για την προώθηση και την πώληση του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας, την αύξηση του engagement στα ψηφιακά και κοινωνικά κανάλια σας, την εκπαίδευση των καταναλωτών και των πελατών σας, και την προσέγγιση του κοινού σας με ένα νέο μέσο.

Γιατί είναι το video marketing τόσο αποτελεσματικό;

 

Το βίντεο είναι ένα εξαιρετικά δυνατό μέσο αφήγησης. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις ιστορίες για να μεταφέρουν πληροφορίες εδώ και χιλιάδες χρόνια. Χάρη μάλιστα στον κινηματογράφο που εδραίωσε τη δύναμη της εικόνας και του ήχου, ήρθε μια συναρπαστική εξέλιξη στη δομή και τα μέσα για οπτικοακουστική αφήγηση.

 

Τα βίντεο και εν γένει η συνολική στρατηγική επικοινωνίας με χρήση εικόνας-ήχου, έχει τη δύναμη να ενισχύει την αυθεντία μιας ecommerce επιχείρησης, αλλά και να προσθέτει μια πολύ πιο προσωπική αίσθηση στο μήνυμα που θέλει να επικοινωνήσει. Είναι δηλαδή, πολύ πιο πιθανό να συνδεθείτε σε ένα πιο συναισθηματικό επίπεδο με το κοινό σας αν διαθέτετε ένα βίντεο καλογυρισμένο, με ουσία και με αξία για τον καταναλωτή.

 

Απανταχού διαδικτυακοί χρήστες δείχνουν έντονα το ενδιαφέρον τους στα βίντεο γιατί είναι πολύ πιο εύπεπτα, άμεσα, εύκολα προσβάσιμα, ψυχαγωγικά και διαδραστικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, απανταχού marketers να τα προτιμούν γιατί διαπιστώνουν την άνοδο του engagement σε κάθε κανάλι.