Το βίντεο (streaming media) αυξάνεται για να κυριαρχήσει στην ηλεκτρονική δραστηριότητα του ακροατηρίου σας: το 78% των ανθρώπων παρακολουθεί βίντεο online κάθε εβδομάδα και το 55% παρακολουθεί βίντεο online καθημερινά. Εάν δεν διαθέτετε ήδη μια στρατηγική βίντεο μάρκετινγκ για τον ιστότοπό σας και τα κοινωνικά μέσα σας, σας λείπει μια τεράστια ευκαιρία να προσεγγίσετε και να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας.

#1

To 74% της κίνησης (web traffic) των χρηστών παγκοσμίως οφείλεται στο online βίντεο

#2

To βίντεο περιεχόμενο που δημοσιεύτηκε σε ένα -μόλις- μήνα του 2017, ισούται με το περιεχόμενο που δημιούργησε και μετέδωσε η τηλεόραση σε τρεις δεκαετίες (1970-2000).

#3

Το 65% των χρηστών παρακολουθεί περισσότερο των 3/4 του συνολικού χρόνου ενός βίντεο.

#4

Το 33% των χρηστών με μικρές συσκευές (tablet & smartphone) παρακολουθούν μια ώρα βίντεο καθημερινά.

#5

500 εκατομμύρια χρήστες του facebook παρακολουθούν τουλάχιστον μία ώρα βίντεο καθημερινά.

#6

Το 59% των χρηστών συμφωνούν ότι στη περίπτωση που ‘κείμενο’ και ‘βίντεο’ είναι διαθέσιμα στην ίδια σελίδα, προτιμούν το βίντεο.

#7

Το 54% των χρηστών μοιράζονται (share) βίντεο σχετικά με προϊόντα (product related) τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

#8

H Google ‘αγαπάει’ το βίντεο. Έχετε 53 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανιστείτε πρώτοι, αν έχετε ενσωματωμένο βίντεο στον ιστότοπό σας.

#9

Το 62% των χρηστών δήλωσε ότι το η παρακολούθηση βίντεο του αύξησε την αναγνωρισιμότητα της εταιρίας (brand awareness) κατά 52%.

#10

Το 69% των χρηστών δήλωσε ότι η παρακολούθηση βίντεο του αύξησε την πιθανότητα αγοράς του προϊόντος (lead generation) κατά 59%.