info@marioz.gr | 2310512806

Τι είναι το HTTP/2; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για SEO

MARIOZ.GR - Κατασκευή Ιστοσελίδων και Eshop > Νέα & Άρθρα  > Security  > Τι είναι το HTTP/2; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για SEO
Τι είναι το HTTP/2; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για SEO

Τι είναι το HTTP/2; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για SEO

Τι είναι το HTTP/2 και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να υποστηρίξετε τους στόχους SEO σας; Μάθετε πώς λειτουργεί το HTTP/2, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του και γιατί έχει σημασία στο SEO.

Ενδέχεται να δείτε το HTTP/2 να εμφανίζεται στην αναφορά ελέγχου του Google Lighthouse, είτε πράσινο (σε χρήση) είτε ως ευκαιρία βελτίωσης της ταχύτητας φόρτωσης σελίδας.

Αλλά τι ακριβώς είναι και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το HTTP / 2 για SEO;

Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε Τι είναι το HTTP/2 και πώς λειτουργεί, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του HTTP/2 και πώς να το εφαρμόσετε για την επίτευξη των στόχων ταχύτητας σελίδας

Τι είναι ένα πρωτόκολλο;

 

Τι είναι το HTTP/2 πρωτόκολλο; Το HTTP/2 πρωτόκολλο είναι ουσιαστικά το σύνολο κανόνων που ισχύουν για τη διαχείριση του αιτήματος μεταξύ πελατών και διακομιστών. Συνήθως αποτελείται από τρία κύρια μέρη: την κεφαλίδα, το ωφέλιμο φορτίο και το υποσέλιδο.

Η κεφαλίδα περιέχει πληροφορίες που περιλαμβάνουν τη διεύθυνση προέλευσης και προορισμού της σελίδας, καθώς και λεπτομέρειες μεγέθους και τύπου.

Το ωφέλιμο φορτίο είναι οι πραγματικές πληροφορίες που θα μεταδοθούν.

Ακολουθεί το υποσέλιδο , το οποίο δρομολογεί το αίτημα στον παραλήπτη που προορίζεται και διασφαλίζει ότι τα δεδομένα είναι απαλλαγμένα από σφάλματα κατά τη μετάδοση στο πρόγραμμα περιήγησης.

Τι είναι το HTTP/2;

 

Το HTTP/2 είναι ένα πρωτόκολλο για τη ρύθμιση της επικοινωνίας μεταξύ ενός προγράμματος περιήγησης που υποβάλλει ένα αίτημα και του διακομιστή που περιέχει τις ζητούμενες πληροφορίες.

Τυπικά επίσημα τυποποιήθηκε το 2015 και προηγείται HTTP/1, το οποίο εξυπηρετεί τον Ιστό για πάνω από 15 χρόνια.

Η Google επιβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει την ανίχνευση ιστότοπων μέσω HTTP / 2 τον Νοέμβριο του 2020 και ο John Mueller επιβεβαίωσε τον Μάιο του 2021 ότι ήδη ανιχνεύουν πάνω από τα μισά από όλα τα URL με το πρωτόκολλο HTTP / 2.

Είπε εκείνη τη στιγμή ότι, “αυτό σημαίνει ότι το Googlebot δε θα χρειαστεί να ξοδέψει τόσο πολύ χρόνο ανίχνευσης του διακομιστή σας όσο πριν.”

Πώς λειτουργεί το HTTP/2 διαφορετικά από το HTTP/1;

 

Ο αγαπημένος μου τρόπος για να κατανοήσω τα αιτήματα HTTP είναι η truck analogy του Tom Anthony .

Βασικά, ένα φορτηγό αντιπροσωπεύει το αίτημα από τον πελάτη προς το διακομιστή και ο δρόμος που διανύει το φορτηγό είναι η σύνδεση δικτύου.

Μόλις το φορτηγό που μεταφέρει το αίτημα από το πρόγραμμα περιήγησης φτάσει στο διακομιστή, θα φορτώσει την απόκριση και θα το μεταφέρει στο πρόγραμμα περιήγησης.

Το HTTPS προσθέτει ένα επίπεδο προστασίας σε αυτές τις απαντήσεις, για να διασφαλίσει ότι κανείς δεν μπορεί να κοιτάξει μέσα στο φορτηγό για να δει τι περιέχει, για παράδειγμα, προσωπικά δεδομένα ή ευαίσθητες πληροφορίες.

Το κύριο ζήτημα εδώ είναι ότι τα φορτηγά που κάνουν το αίτημα δεν μπορούν να ταξιδέψουν γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός. Πρέπει επίσης να ταξιδεύουν με σταθερή ταχύτητα, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο είναι το αίτημα και πόσο μακριά πρέπει να ταξιδέψουν για να φτάσουν σε αυτό.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι οι περισσότεροι ιστότοποι απαιτούν μια σειρά πολλών αιτημάτων και απαντήσεων για τη φόρτωση μιας σελίδας. Για παράδειγμα, τα αρχεία εικόνας, τα αρχεία CSS ή / και JavaScript ενδέχεται επίσης να έχουν τις δικές τους εξαρτήσεις, οι οποίες απαιτούν περισσότερες διαδρομές μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και του διακομιστή.

Κατά την υποβολή αιτημάτων μέσω HTTP/1, κάθε φορτηγό χρειάζεται τον δικό του δρόμο ή ένα αίτημα δικτύου και πρέπει επίσης να υποβάλλονται νέα αιτήματα δικτύου για ορισμένα αιτήματα. Όλα αυτά προσθέτουν στην καθυστέρηση.

Συνήθως, μόνο έξι ταυτόχρονες συνδέσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα άλλα αιτήματα να αναγκάζονται να περιμένουν να είναι δωρεάν οι συνδέσεις δικτύου. Τα διαγράμματα καταρράκτη είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να δείτε αυτήν την καθυστέρηση σε δράση

Enter HTTP/2

 

Αυτό είναι όπου το HTTP/2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρέχει θετικό αντίκτυπο στις συμπεριφορές αιτήματος.

Επιπλέον, η λειτουργία Multiplex σημαίνει ότι περισσότερα φορτηγά μπορούν να λειτουργούν σε έναν μόνο δρόμο ταυτόχρονα, επομένως η σύνδεση δικτύου μπορεί να χειριστεί περισσότερα αιτήματα και να προσφέρει περισσότερες απαντήσεις γρηγορότερα.

Το περιεχόμενο αυτών των αιτημάτων και απαντήσεων παραμένει το ίδιο. Αντιμετωπίζονται απλώς με έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο.

Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό του HTTP/2 είναι το Server Push, το οποίο σημαίνει ότι ο διακομιστής μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα αίτημα με πολλές απαντήσεις ταυτόχρονα.

Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι πρέπει να επιστρέψουμε αρχεία CSS και JavaScript μαζί με το HTML. Όλα αυτά μπορούν να σταλούν ταυτόχρονα, αντί να χρειάζεται να παραδοθούν ξεχωριστά στο πρόγραμμα περιήγησης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά HTTP/2

 

Το HTTP / 2 βασίζεται στην ίδια σύνταξη με το HTTP / 1, πράγμα που σημαίνει ότι το πρωτόκολλο είναι πιο ανανεωμένο από μια πλήρη μετεγκατάσταση. Αυτή ήταν μια σκόπιμη απόφαση για να γίνει η μετάβαση όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του HTTP / 2 περιλαμβάνουν:

Binary Not Textual

Το HTTP / 2 εισάγει μια αλλαγή στο πρωτόκολλο μετατροπής, από κείμενο σε δυαδικό για να ολοκληρώσει το αίτημα σε κύκλους απόκρισης. Οι ίδιες εργασίες θα εκτελεστούν, χρησιμοποιώντας απλώς δυαδικές εντολές – 1s και 0s, αντί για κείμενο.

Αυτό έγινε για την απλοποίηση των εφαρμογών των εντολών και σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο να δημιουργηθούν και να αναλυθούν.

 

Multiplex

Η πολυπλεξία επιτρέπει την υποβολή πολλαπλών αιτημάτων ταυτόχρονα μέσω μίας σύνδεσης. Αυτό θα σπάσει το ωφέλιμο φορτίο σε μικρότερες ακολουθίες, θα το αναλύσει και θα τα μεταδώσει μέσω μίας μόνο σύνδεσης και θα τα ξανασυναρμολογήσει πριν φτάσουν στο πρόγραμμα περιήγησης.

Ο κύριος στόχος αυτής της αλλαγής ήταν να αντιμετωπιστούν ζητήματα με αιτήματα που καταναλώνουν πόρους και να βοηθήσουν στην αποτροπή του αποκλεισμού άλλων αιτημάτων και απαντήσεων.

 

Συμπίεση κεφαλίδας

Η συμπίεση κεφαλίδας έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τα γενικά έξοδα που συνοδεύει τον μηχανισμό αργής εκκίνησης στο HTTP / 1.

Καθώς οι περισσότεροι ιστότοποι είναι πλούσιοι σε γραφικά και περιεχόμενο, τα αιτήματα των πελατών προκαλούν την αποστολή πολλών σχεδόν πανομοιότυπων πλαισίων κεφαλίδας στο πρόγραμμα περιήγησης που μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση και περιττή κατανάλωση ήδη περιορισμένων πόρων δικτύου.

Ο μηχανισμός συμπίεσης κεφαλίδας παρέχει τη δυνατότητα συμπίεσης μεγάλου αριθμού περιττών πλαισίων κεφαλίδας και επιτρέπει στον διακομιστή να διατηρεί μια λίστα κεφαλίδων που χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενα αιτήματα. Ουσιαστικά οι κεφαλίδες θα κωδικοποιηθούν σε ένα συμπιεσμένο μπλοκ και θα σταλούν μαζί στον πελάτη.

 

Προώθηση διακομιστή

Αυτό επιτρέπει πόρους που είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν για να προωθηθούν στην κρυφή μνήμη ενός προγράμματος περιήγησης πριν ζητηθούν. Οι πληροφορίες ή οι πόροι που αναμένεται να είναι μελλοντικά αιτήματα (βάσει προηγούμενων αιτημάτων) θα αποσταλούν επίσης, αντί να περιμένουν άλλη απάντηση πελάτη για αυτό.

Αυτό αποτρέπει την ανάγκη για ένα άλλο αίτημα και απόκριση μετ ‘επιστροφής και έχει σχεδιαστεί για να μειώσει την καθυστέρηση δικτύου που συνοδεύεται από αρκετούς πόρους που χρησιμοποιούνται για τη φόρτωση μιας σελίδας.

 

Προτεραιότητα ροής

Η προτεραιότητα ροής είναι όπου προτιμάται συγκεκριμένες ροές δεδομένων, βάσει των εξαρτήσεων και του βάρους που αντιστοιχούν σε κάθε.

Αυτό επιτρέπει στον διακομιστή να βελτιστοποιεί την κατανομή πόρων με βάση τις απαιτήσεις του τελικού χρήστη.

HTTP/2 και HTTPS

 

Η υποστήριξη για HTTP / 2 διατίθεται μόνο μέσω κρυπτογραφημένων συνδέσεων, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτεί HTTPS. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα δύο αλληλοσυμπληρώνονται με πολλούς τρόπους.

Όχι μόνο αυξάνει την ασφάλεια για τους χρήστες και τις εφαρμογές, αλλά απαιτεί επίσης λιγότερες χειραψίες TLS και οδηγεί σε χαμηλότερη κατανάλωση πόρων τόσο από την πλευρά του πελάτη όσο και από τον διακομιστή.

Πλεονεκτήματα του HTTP/2

 

Φυσικά, ως ενημερωμένη τεχνολογία, το HTTP / 2 αποφέρει ορισμένα οφέλη.

Η ενημέρωση σε HTTP / 2 δεν είναι μετεγκατάσταση και δεν απαιτεί καμία αλλαγή στις διευθύνσεις URL. Είναι μια αλλαγή πρωτοκόλλου που δεν θα απαιτήσει πάρα πολλή προσπάθεια από την πλευρά του SEO.

Έχω διερευνήσει τέσσερα από τα μεγαλύτερα οφέλη από μια προοπτική SEO παρακάτω, ωστόσο, αυτή η λίστα δεν είναι εξαντλητική για τα συνολικά πλεονεκτήματα του HTTP / 2:

Απόδοση Ιστού

Αρκετές από τις νέες δυνατότητες στο HTTP / 2 σχεδιάστηκαν για να βελτιώσουν την απόδοση των ιστότοπων και να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση πόρων που απαιτούνται για την ανίχνευση ιστότοπων.

Για παράδειγμα, η πολυπλεξία σημαίνει ότι τα αιτήματα και οι αποκρίσεις δεν θα αποκλείουν το ένα το άλλο, κάτι που βοηθά στη μείωση του λανθάνοντος χρόνου και με τη σειρά του παρέχει ταχύτερη απόδοση στον ιστό.

Η δυνατότητα αποστολής και λήψης περισσότερων δεδομένων ανά αίτημα επικοινωνίας είναι ένα άλλο πρακτικό παράδειγμα πλεονεκτημάτων απόδοσης.

Επιπλέον, η προτεραιότητα ροής επιτρέπει την αποτελεσματική χρήση πόρων που μειώνει το χρόνο που απαιτείται για την παράδοση αιτημάτων περιεχομένου στον χρήστη.

 

Απόδοση για κινητά

Εκτός από τη συνολική απόδοση ιστού, η απόδοση σε κινητά μπορεί επίσης να βελτιωθεί χάρη στο HTTP / 2. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει σχεδιαστεί στο πλαίσιο των σημερινών τάσεων χρήσης, που σίγουρα είναι το κινητό.

Η συμπλοκή πολυπλεξίας και κεφαλίδας βοηθά ιδιαίτερα στη μείωση του λανθάνοντος χρόνου πρόσβασης σε ιστοσελίδες, και αυτό φαίνεται επίσης σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που ενδέχεται να έχουν περιορισμένο εύρος ζώνης.

Ουσιαστικά, η βελτιστοποιημένη εμπειρία ιστού HTTP / 2 για χρήστες κινητών με τρόπους που είχαν αποδοθεί προηγουμένως μόνο σε επιτραπέζιους χρήστες, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης και της ασφάλειας.

 

Βελτιωμένη εμπειρία χρήστη

Λόγω των προαναφερόμενων βελτιώσεων απόδοσης, η εμπειρία χρήστη θα επηρεαστεί επίσης θετικά από το HTTP / 2. Δεν είναι μυστικό ότι ένας ιστότοπος με γρήγορη φόρτωση οδηγεί σε αυξημένη ικανοποίηση των πελατών και γενική εύνοια της επωνυμίας.

Όπως λέει η Google, υπάρχει αύξηση κατά 32% της πιθανότητας ποσοστού εγκατάλειψης εάν η φόρτωση μιας σελίδας κυμαίνεται από 1 δευτερόλεπτο σε 3 δευτερόλεπτα και το HTTP / 2 είναι ένας μόνο τρόπος για να βελτιώσετε την ταχύτητα φόρτωσης.

 

Αυξημένη ασφάλεια

Λόγω του HTTP / 2 που πρέπει να προβάλλονται μέσω HTTPS, θα διασφαλίσει ότι όλοι οι ιστότοποι είναι κρυπτογραφημένοι και ασφαλείς.

Επιπλέον, βοηθά επίσης να βεβαιωθείτε ότι οι ίδιες οι εφαρμογές προστατεύονται από τυχόν κακόβουλες επιθέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χειροκίνητες ποινές στον ιστότοπο ή πιθανώς να απορριφθούν εντελώς από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Πλεονεκτήματα για SEO

 

Φυσικά, όλα αυτά τα συνδυασμένα θα έχουν θετικό αντίκτυπο και στο SEO.

Ενώ η Google έχει επιβεβαιώσει ότι η χρήση του HTTP / 2 δε θα προσφέρει άμεση ενίσχυση κατάταξης, έμμεσα αυτοί οι παράγοντες θα τροφοδοτήσουν την επερχόμενη ενημέρωση της Σελίδας εμπειρίας ειδικότερα.

Μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ορατότητα ενός ιστότοπου στην αναζήτηση , μαζί με την εμπειρία χρήστη και τις μετατροπές.

Μειονεκτήματα του HTTP/2

 

Όπως συμβαίνει με όλες τις τεχνολογίες, το HTTP / 2 προσφέρει επίσης ορισμένα μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας.

Ένα αρνητικό είναι ότι δεν υποστηρίζουν όλα τα προγράμματα περιήγησης HTTP / 2. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος του 2015, τα περισσότερα μεγάλα προγράμματα περιήγησης πρόσθεσαν υποστήριξη για το νέο πρωτόκολλο. Ωστόσο, αξίζει να διασφαλιστεί ότι υποστηρίζονται τα προγράμματα περιήγησης στα οποία έχουν πρόσβαση οι χρήστες σας στον ιστότοπο.

 

Το Caniuse.com δείχνει ποια προγράμματα περιήγησης υποστηρίζουν HTTP / 2 και κατά τη στιγμή της σύνταξης, υπάρχουν εννέα παλαιότερες εκδόσεις προγράμματος περιήγησης που δεν το υποστηρίζουν αυτήν τη στιγμή. Ωστόσο, η παγκόσμια χρήση αυτών των προγραμμάτων περιήγησης είναι χαμηλή.

Τι είναι το HTTP/2; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για SEO

Εφαρμογή HTTP/2

 

Η αναβάθμιση σε HTTP / 2 εξαρτάται τελικά από τον διακομιστή σας. Εάν προς το παρόν δεν μπορείτε να υποστηρίξετε HTTP / 2, επικοινωνήστε με τον διαχειριστή του διακομιστή ή τον πάροχο φιλοξενίας.

Εάν ο διακομιστής σας μπορεί να υποστηρίξει HTTP / 2, ενδέχεται να προβάλλει αυτόματα περιεχόμενο μέσω του νέου πρωτοκόλλου. Μπορείτε να διασφαλίσετε ότι ο διακομιστής σας μπορεί να τον υποστηρίξει, διασφαλίζοντας ότι χρησιμοποιείτε ένα CDN που υποστηρίζει επίσης HTTP / 2 και ότι έχετε ένα ενημερωμένο πιστοποιητικό HTTPS.

Μπορείτε να ελέγξετε εάν ο διακομιστής σας μπορεί να υποστηρίξει HTTP / 2 χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο htt2.pro . Αυτό θα σας πει εάν ο διακομιστής σας υποστηρίζει HTTP / 2, ALPN και Server-push.

Θέλετε να αναβαθμίσετε την ιστοσελίδα σας στο πρωτόκολλο http/2;

Για την αναβάθμιση της ιστοσελίδας σας σε http/2, το μόνο που πρέπει να κάνετε εσείς είναι να
επικοινωνήσετε μαζί μας! Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς!

6945.049785

Sharing is Caring!